Dagboek

Dagboek donderdag 2019

We hebben heerlijk uitgeslapen vandaag. Natuurlijk vanwege de dropping. Om 10 uur werden we wakker gemaakt en gingen we aan het ontbijt. Vervolgens zijn we naar tropisch zwembad Stappegoor in Tilburg gegaan naar. De D en C met de fiets en de E-tjes zijn met de leiders meegereden in de auto’s. Ondanks de voorspelling hebben we alweer een warme en zonnige dag beleefd!!

Het was de 1e keer dat we dit zwembad bezochten. Het was er erg leuk. Je kan er binnen en buiten zwemmen en er waren 3 leuke glijbanen en een wildwaterbaan!! Ook op het veld werd gevoetbald en gevoetvolleyd. Het Jekakamp is enigszins berucht bij de zwembaden in de regio, we gaan dan met z’n allen van de glijbanen af en we zingen de hele tijd onze jekakamp liedjes en zijn redelijk aanwezig met meer dan 100 mensen!! De badmeesters moeten weleens vragen of we dan ietsje rustiger kunnen doen, maar het is niet altijd makkelijk om 87 dol enthousiaste kinderen rustig en stil te houden. Dat snapten ze gelukkig wel. We hebben wederom leuke foto’s en filmpjes geplaatst voor de families van de deelnemers!!

Rond half 4 keerden we weer terug naar onze prachtige accommodatie; het land van Kleef. Veel geluk dat we deze locatie ooit gevonden hebben, want het is hier op alle gebied fantastisch en de eigenaren maken het elk jaar weer een beetje mooier!!!

Het was om 6 uur alweer etenstijd en vandaag stond andijviestamppot met cordon bleu en Jus op het programma. Het was erg lekker met dank aan ons keukenteam!!

Toen was het tijd voor de hilarische vossenjacht!! De leiders moesten zich verkleed als van alles en nog wat verspreiden door een deel van het dorp. De kinderen gingen ons zoeken en konden door opdrachten uit te voeren letters verdienen. Met deze letters moesten ze dan een woord maken en punten verdienen voor het klassement. De E-tjes kunnen natuurlijk nog niet alleen door het dorp, dus hebben we ze in de teams van het deelnemers/leiders toernooi laten lopen. Een mix van de E, D en C jeugd in groepje van ongeveer 8 kinderen. Het was heel leuk en gezellig tijdens dit onderdeel. Niet alle vossen zijn door iedereen gevonden, maar de meeste groepjes hadden de oplossing wel gevonden. Het antwoord was Nemanja Gudelj, de oud Nac speler die deze week op bezoek was!

Jeroen Schalk uit ons keukenteam, alias Kim Jung Un, werd voordat de film begon eventjes in het zonnetje gezet. Hij is dit jaar 5 jaar mee op de Jekakampweek en is dus officieel een Jekakamp Corryfee. Normaal gebeurd dit morgen op de bonte avond, maar daar kan Jeroen helaas niet bij zijn. Na een paar mooie woorden van zijn goede vriend en teamgenoot Coen de chef-kok gaf hij een korte maar krachtige speech. Hij heeft geen letste gezegd en gaat dus sowieso nog een jaartje mee. Hopelijk nog vele jaren, want Jeroen is een top gozer!! Toen was het tijd om een mooie film te kijken. Daarna gingen de kinderen weer naar bed en loopt de tofste week van het jaar weer op zijn einde.. Op naar de laatste dag. Slaap lekker en tot morgen!!!